A Budapesten előforduló öntözőrendszer márkák

Egy német öntözőrendszer márka kivételével Budapesten csak az USA-ban gyártó öntözéstechnikai márkák azok, amik elterjedtek! Nagy szerencsére van így, mivel az USA-ban gyártott márkák alkatrészei az igazi professzionalitás kategóriájába tartoznak. Ennek legfontosabb és igen egyszerű oka az, hogy itt kezdődött el az öntözőrendszerek fejlesztése és itt alakulhatott ki az az iparág, amely a mai napig versenyhelyzetben van, ezáltal fejlesztenie kell.
Bár hazánk szabadpiaci áramlását követően egy cég uralta egy USA márkával a budapesti piacot, mégis a későbbiekben úgy alakult, hogy több márka is (szinte mind) beáramlott a hazai piacra. Ezek az öntözőrendszer márkaképviseletek jellemzően Budapesten telepedtek meg, és innen irányították a terjeszkedésüket. Ezen a kis piacon mindjárt lett egy nagyon széles palettájú kínálat, a jobbnál jobb automata öntözőrendszer alkatrészek tekintetében.
Amiért szerintem jót tett ez a piacnak az, hogy a résztvevőknek invesztálniuk kellett abba is, hogy a potenciális vevői réteget, azaz a kertesházakkal rendelkezőket is a lehető legszéleskörűbben informálják. Ezzel pedig igényt teremtsenek a portékájukra! Szerintem ez azért is van rendben, mert az öntözőrendszernek számtalan jótékony hatása van. Ez nem csak a felhasználójának az életére és annak megkönnyítésére van jótékony hatással, hanem bizony a környezetére is. Ha csak mindösszesen abból indulunk ki, hogy az öntözőrendszerek használatával a kertek szépsége és egészsége nagyban fokozódik, ami vitathatatlanul jót tesz a kertvárosok hangulatának és ápoltság érzetének. Egy ilyen helyen pedig szívesebben élnek azok az emberek, akik mindezt értékelik.
A leggyakoribb öntözőrendszer márkák Budapesten a K-Rain, és az Orbit, a Hunter, a Toro, valamint a Rain-Bird is. Ha ilyen márkát kínálnak Önnek, akkor legyen nyugodt az alkatrészek színvonalát illetően, mert a professzionális kategóriával van dolga.